Direktlänk till inlägg 29 maj 2011

Inför lägret!

Av Barbro - 29 maj 2011 11:30



Nu är det bara ett par dagar kvar sen ses vi ett helt gäng med Kantbergare för att träna och umgås.

Det finns mera information under fliken läger och som alltid så är det öppet för önskemål om vad ni vill ha hjälp med eller träna extra på.   Utnyttja det!


Underbart är kort, då vill man som skomakaren bara njuta!

  


 Så himla vackra och nu är dom i princip överblommade vilket får mig att tänka tillbaka på hur fort tiden går.

Det första lägret under mitt kennelnamn hölls för 24 år sedan uppe i Gimo trakten nånstans och det var min A-kull och och i den föddes min Andra som enda tik och hon hade 3 bröder och hösten dom föddes var -86.


Det var Tommy och Carina som ägde Lufsen, pappa till kullen. Jag och Andra + två utav hanvalparna som deltog den gången.  

 Ett deltagarantal på 75% vilket man får säga var bra då den 4:e valpen bodde 50 mil bort.

Sen dess så har det rullat på varje år med läger och idag är vi betydligt flera och jag är mycket glad över att så många troget kommer tillbaka för ensam hade jag inte kunnat driva ett så stort läger.


TUSEN TACK

 

Titta mossan! Jag kan krypa.

 


  Imponerad blir jag utav er, jag vet att så många  från att inte ha haft hund innan

fått fram tjänstehundar, tävlat både lydnad och brukset, ända upp i elitklass, blivit instruktörer, tävlingsledare, MH, MT-figuranter och blivit engagerade i brukshundklubbar runt om i vårt avlånga land även sprungit vänstervarv och fått cert och Such.


Vet också att några blivit nekade att köpa hund, där man bara ville sälja till  dom som skall tävla. Men hur ska man veta det när det är första hunden.

Tur för mig och kanske för er också.  


Brukar säga att jag väljer mina valpköpare med hjärtat - dom små godingarna ska ha ett bra liv, få mycket kärlek, bli aktiverade på ett förståndigt sätt och vara familjemedlemmar hela livet.

Skulle vara hemskt om någon liten nisse helt plötsligt inte dög utan blev ställd i nån vrå för att den blivit gammal ex.



 

Naturen är fantastisk!

 


  Men ibland är dom billiga, ni som är mina facebookvänner vet att min ängel fick tag på mina glasögon och bet söder skalmarna.

Inte mycket kvar där inte.  


Fast som alltid när sånt händer så var det  mitt fel 

jag hade satt mig bekvämt i min baden-baden och hade lagt upp mina glasögon högt uppe på en stolpe

men det blåste ganska duktigt så dom for ned och med facit i handen så var det kanske tur att Vinnah hittade dom så att jag inte trampade på dom när jag reste på mig.

Optikern kunde sätta dit ett par nya skalmar och som han sa, barn och hundar är optikerns bästa vänner.  


Fast idag så lyckades hon med kontstycket att sladda in i mitt vänstra knä så jag fick närkontakt med gräset på ett mycket påtagligt sätt.

Vi kan väl säga att det är inte många pluspoäng hon samlat ihop, dom här sista dagarna.

Men man ska ju tänka positivt,  jag höll och gräset var vackert.  


Nu mina vänner  HA DET BÄST

  

 
 
Fia

Fia

29 maj 2011 17:11

Hej Barbro!
Det var ju tur du räddade något av glasögonen - menar för syns skull. Inge rolig att famla i mörker. Vi försöker på något vis få ihop det till lägret men verkar körigt, milt sagt, eftersom maken blivit inkallad till tjänst och sonen bokat födelsedagskalas på lördagen. Jag har ringt dig men vi har nog inte samma tider vi bubblar i telefon, du och jag alltså ;P
Här rullar det på med Inga-Lill och hon blir bara mysigare och mysigare. Fortfarande fattar hon inte att hon är en schnauzer och inte en pudel. När vi är ute och rastar utan koppel, så får hon likadana rally som pudlar har. Hon far runt som om hon fått raketbränsle. Siktar in sig på typ min näsa ( är väl mest den som sticker ut -långnäsa ) och smäller ihop käkarna så där lagom 1 mm ifrån. Än så länge har jag fått behålla den men är nog en tidsfråga innan hon "missar". Jag blir väl näs-vis då.
Jag vill också säga dig, att vi i vår familj, aldrig någonsin haft en gladare och roligare hund. Där får du ta åt dig äran.
Kan vi få komma upp och hälsa på någon dag efter lägret?
kram
Fia&Co

http://www.fianathome.blogspot.com

Barbro

29 maj 2011 19:37

Hej Fia!

Ni är alltid välkomna men det vore jättekul om ni bara kunde komma upp en dag för dom andra bebbarna är så nyfikna på er. Ha det riktig gott och vi hörs. Kram på er

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Barbro - 10 september 2011 18:34

     Det var verkligen några alldeles fantastiska dagar på Böda  och som vanligt hade vi det väldigt mysigt. På torsdagskvällen bjöd Lena på svenska kräftor med tillbehör, jag lovar dom var såå goda så. Sen gör det väl inte saken sämre att jag f...

Av Barbro - 10 september 2011 14:32

  Här kommer lite bilder från Kantbergarnas höstläger och fotograf är en vän till Birgitta med namn Bengt. Tusen tack för dom fina bilderna och den här gången kunde jag med gott samvete lämna kvar kameran i bilen.   Birgitta och Zammie - ful...

Av Barbro - 22 augusti 2011 10:25

    I torsdags så var det dags för en liten återträff med Pia och Ester, Fia och Inga-Lill, Håkan och Lilli samt jag med mamma Vilda och syrran Vinnah alias lilla fisen eller lilla dampen om husse får bestämma  . Lite senare dök även Lena med ...

Av Barbro - 19 augusti 2011 14:11

  En av mina favoritutställningar är Ronneby SKK inte bara för att det brukar flyta på bra utan det är också en otroligt vacker plats.   Men vi ska inte gå händelserna i förväg. Det bestämdes redan på mitt läger i Kosta att vi skulle försöka s...

Av Barbro - 16 augusti 2011 10:22

  Sommar är alldeles fantastiskt men den går såå himla fort så man hinner inte med i svängarna. Vill så gärna visa er andra som har sina nissar härifrån vad som händer och sker för jag vet att ni vill veta. Här kommer lite kort och lite uppdater...

Ovido - Quiz & Flashcards