Direktlänk till inlägg 10 juni 2011

Mera läger

Av Barbro - 10 juni 2011 12:30


När man sitter som jag gör just nu och tänker tillbaka på lägret så måste jag bara säga

så himla duktiga ni är både förare och rumpenissar.

Förmiddagarna tillbringades ute i skogen med seriöst arbete

 utav både förare och hundar.


Jag väntar på bilder från både spåret och söket . Lilith har lagt in bilder på galleriet, titta gärna in där.


Dagarna var fyllda av aktiviteter och här nedan så är det utställningsträning för dom som vill.

 Rose-Marie berättade lite om hur det går till på  utställning så på lördag eftermiddag  fick dom som ville pröva på. Dessutom så gavs  lite goda råd på vad man bör tänka på.

 Både Jenny med Shot  och Rose-Marie med Sluggo visade fram två snygga hundar med flotta rörelser för det är viktigt att man gör det bästa på dom få minuter man har på sig i ringen.

 Bland annat att man kommer med sin hund snyggt iordninggjord och att man tränat lite på att springa vänstervarv.


Här ställer Pia upp Ester Vildadotter

 


  Rose-Marie står bredvid och ger goda råd och visst är det snygga flickor i ringen.

Alla bebbarna har Vildadotter respektive Vildason som efternamn.

Konkurrensen var hård - det är ju sällan 4 valpar med i samma klass så alla fick bedömningen utav mig som enväldig domare att alla var mycket lovande.  


Pia o Ester  Jenny o Lilli    Jenny o Ella     Johanna o Zaga


 Här visar Mick upp Ärade Caesar som är en stor pojk och det är ju även husse.  

Inte omöjligt att dom två kommer att entra ringen här framöver och jag vet också att matte Pernilla gjorde ett bra jobb med sin Ceasar i skogen.

Vi brukar alltid ha nåt bus för pengarna som förhoppningsvis blir över när hyran utav Kosta är betald. Dessutom är det oftast Lilith som håller i detta och då kan vad som helst hända                                           

                                        

Direkt efter den träningen så skyndade vi oss till "lekplatsen" där Lilith och Madeleine som var domare instruerade oss hur det hela skulle gå till.


Här kan man skymta Roggan med Exit längst bort som lämnar planen.

 

Tjaaa, vad vi gjorde - det var att hundarna skulle hämta hem en massa konstiga föremål från en ruta. 15 stycken på 2 minuter.

Markera under vilka burkar det låg köttbullar (10 stod uppställda) samt att föraren skulle skjuta iväg en tvål så att den landade i en hink. Det sista tror jag inte nån lyckades med.

Men som sagt vi har roligt på våra möten precis som det ska vaa när man tränar hund.

Lite senare på kvällen så var det prisutdelning och min lilla Vinnah Vildadotter vann för hon fick in flest föremål (3 st) när hon fattade att hon skulle gå ut 5-10 m på gräsmattan där dom låg. Att hämta hem dom var inga problem för vi har ju tränat in Jan Gyllenstens lek. Vilket Madeleine visade vid flera tillfällen hur man gör. Rekommenderas till 110%   men ok vill man inte köpa det så slipper man.

Som ni ser här nedanför så är kampen hård Lena och Pernilla fick samma poäng så det gällde att komma först till prisbordet.  

   Lenas belåtna leende skvallrar nog om vem som avgick med segern.

 

Vilken otrolig tur med vädret så vi satt ute väldigt länge på kvällarna och som jag skrev i förra bloggen så var det flera barn med och det är jätteroligt för jag vill att mina läger ska ha inriktningen familjeläger -  att alla ska ha roligt.

Roggan kör ju skolskjutsen i vanliga fall och han levde verkligen upp till begreppet lekfarbror jag blev "trött"  bara jag hörde honom   men ungarna skrek i skräckblandad förtjusning när han gick igång. (ja, jag hade inte orkat  )


Roggan fick även dom lite äldre töserna att dra på munnen. 

 En av dom mindre deltagarna på lägret gjorde illa sig och grät  då rycker den andra delen av den familjen in som en avledande faktor.

Av åker Madeleines värmande lilla hundfilt och Lena drar igång stora showen. (kanske ska vi vaa glada att hon bara nöjde sig med filten eller vad säger du Madeleine?)

Lena underhåller Marie!    

Det gav åtminstonde på tösabiten effekt så hon slutade gråta men vi vuxna skrattade så tårarna trillade.

Ni är ett alldeles otroligt gäng men nu måste jag sätta lite fart, plikten kallar.

Så tills vi hörs

HA DET BÄST

  


 



 

 
 
Fia

Fia

10 juni 2011 22:15

Ser så mysigt ut på lägret. Jag kollar alla bilderna och tittat i galleriet. Vi ville så gärna men jag blir så sjuk av värmen.
Vi vägde Inga-lill häromdagen och hon väger 20 kilo. Svårt att se på bilderna hur stora hennes syskon är men antar att det är ganska jämnstora, eller?
Hälsning med kram
Fia & Inga-Lill

http://www.blpgspot.com

Barbro

11 juni 2011 11:02

Hej Fia!
Jag vägde min lillsnutta precis nu och hon väger 21.9 kg och är ca 55/56 cm hög. Som du vet behöll jag den minsta bebben och på lägret så tror jag att hon var näst störst utav flickorna. Nu tror jag inte nån av dom blir nån jätteriesen eftersom Vilda är en dam på 61.5 cm.
Himla goa är dom allesammans. kram till er

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Barbro - 10 september 2011 18:34

     Det var verkligen några alldeles fantastiska dagar på Böda  och som vanligt hade vi det väldigt mysigt. På torsdagskvällen bjöd Lena på svenska kräftor med tillbehör, jag lovar dom var såå goda så. Sen gör det väl inte saken sämre att jag f...

Av Barbro - 10 september 2011 14:32

  Här kommer lite bilder från Kantbergarnas höstläger och fotograf är en vän till Birgitta med namn Bengt. Tusen tack för dom fina bilderna och den här gången kunde jag med gott samvete lämna kvar kameran i bilen.   Birgitta och Zammie - ful...

Av Barbro - 22 augusti 2011 10:25

    I torsdags så var det dags för en liten återträff med Pia och Ester, Fia och Inga-Lill, Håkan och Lilli samt jag med mamma Vilda och syrran Vinnah alias lilla fisen eller lilla dampen om husse får bestämma  . Lite senare dök även Lena med ...

Av Barbro - 19 augusti 2011 14:11

  En av mina favoritutställningar är Ronneby SKK inte bara för att det brukar flyta på bra utan det är också en otroligt vacker plats.   Men vi ska inte gå händelserna i förväg. Det bestämdes redan på mitt läger i Kosta att vi skulle försöka s...

Av Barbro - 16 augusti 2011 10:22

  Sommar är alldeles fantastiskt men den går såå himla fort så man hinner inte med i svängarna. Vill så gärna visa er andra som har sina nissar härifrån vad som händer och sker för jag vet att ni vill veta. Här kommer lite kort och lite uppdater...

Skapa flashcards