Direktlänk till inlägg 7 augusti 2011

Fantastiska Flickor!

Av Barbro - 7 augusti 2011 08:49

Hoppan!

vad tiden går.


En hel månad har gått sen man åkte upp till Riesenlägret och jag har jättemycket att berätta men nu är det ju liksom gamla nyheter.Så det får bli den kortkorta versionen men ni som inte varit där: Åk dit.


Jag kom upp  på onsdagen - det är tänkt att vi som är gruppledare ska reka marker och förbereda inför själva lägret så det inte blir så stressigt.

 För min del så var det toppen att få dom dagarna.

Madeleine och jag hade en allmänbruksgrupp, vilket innebär att deltagarna får både pröva på spår, sök,räddning,uppletande och lydnad.

Samt få en inblick i rapport, budföring och har man andra önskemål så försöker vi alltid fixa det.

Det är bara det att tiden ska räcka till men vi hade en alldeles otroligt bra grupp med engagerade deltagare som verkligen var på G.  


Här är det min lillfis som kommer in med rullen.  


Ja, himla doooktiga var dom allesammans och jag tror vi får se flera av dom i olika riesensammanhang.


Madeleine och Oliwer

 


  Jag, Madeleine och Kent stack ut och spårade vid ett tillfälle då vi hade lite ledig tid.

 Alla hundarna spårade bra och jag var jättemallig över att jag minsann inte stått på näsan nån gång i spåret men hmmmm.

 Jo, vad händer när jag ska gå till bilen och hämta kameran.

Jodå!

Man brukar säga att man står på näsan och det var precis vad jag gjorde, snöt äckelpäckel blod i flera dagar efteråt och näsan kändes och var betydligt större än vanligt med skrapsår på.  

När jag ändå är inne på tycka synd om migstoryn så fick hela kroppen sig en omgång med en ordentligt stukad/svullen högerhand så det där med att t.ex sopa, trimma hund  - det var bara att glömma och huvudvärken som egentligen var det värsta

den  släppte också efter några dar.


Men som Kent sa: Tur att det inte var några vassa pinnar eller stenar där jag placerade mitt lilla nylle  Hade inte varit bra.


 Kent och Drutten

 

Kent går ju försvarsmaktutbildning med sin lilla vovve så Madeleine och jag gick med som störning, intressant. Lite tips fick han också för som jag sagt så många gånger tidigare det inte Madeleine kan om spår så.......


Jenny med Kantbergets vandringspris.

 

Jenny och Shot hade ju vandringspriset 2010 och som dom flesta vet så blev ju Svart som Zot årets Riesen Afrs.


Håkan med vandringspriset!

  


Christina Blome´som har gjort vandringspriset lät gjuta 4 st av förlagan varav den sista var med på konstutställning i Kungsör. Det var stor intervju med Chrissan och bild på konstverket i lokaltidningen dessutom kom det mycket folk till utställningen och alla ville se "Hunden"

Kan också berätta att priset sattes till

10 000 kr. och att Kungsörs konstförening köpte den.  

Stort Grattis till dig Chrissan och du ska veta att jag tycker att du är såå begåvad och jag tycker att du verkligen ska satsa nu på din konst  -  nu!!!


Jenny och Zamantha

 

Inte så bra kort men den är den lilla hunden är en riktig goding och vår egen handler Jenny visade Zammie till unghundsvinst på ett mycket övertygande sätt.

Det var en tysk specialdomare dagen till ära, som sig bör tyckte hon om vackra välbyggda hundar med bra päls och vackra rörelser.

Det var bara 2 hundar från Kantberget med och Jenny äger själv den ena: Shot.

Så när Jenny tar fram Shot till bästa öppen tik så stod glädjen högt i tak men det innebar också att mamma Helen fick agera handler till Zammie och det gjorde hon bra och det visade sig till sist att Jenny och Shot blev Bästa tik och Helen o ch Zammie 2:a bästa tik.   


Domaren var hård och delade bara ut 3 ck med excellent bland tikarna och bland hanarna var det bara 4 som fick ck. (det var ett 50-tal riesen anmälda)


Jenny med Shot  BIM och Helen med Duskos Dalton BIR


  Det var 9 valpar med i valpklass varav en var min och hon hade verkligen roligt inne i ringen tror inte att hon hade alla tassarna i backen samtidigt nån gång (kan man skylla på stukad hand  )


Men hon blev i alla fall bästa tikvalp slagen av sin snygge halvbror Rambo. AngelRiesens kennel.


Den allra, allra sista pratsunden!

 

Det är alltid svårt att skiljas åt, alltid nåt som man måste berätta så där i sista sekunden.

Men flera av oss kommer att ses under hösten på olika ställen och en himla tur är väl det. 

Visst är det många olika åsikter och meningar som kommer till ytan och naturligtvis det blir ett ömsesidigt givande och tagande i en så stor grupp som vi är på lägret men det viktiga är att det som framförs görs på ett konstruktivt sätt .

Slutar med ett TACK till lägerledningen som ännu ett år lyckats med bedriften att göra 2011 års läger till ett av årets absoluta höjdpunkter. Helt Fantastiskt  

Alla "de våra" kom lyckligt och väl hem och tills vi hörs mina vänner

HA DET BÄST
  

 
 
Fia

Fia

14 augusti 2011 11:58

Så roligt att läsa nu när man fått träffa några av er Kantbergare :))
Tack för all hjälp och tack för jättemysig kväll i Sölvesborg <3
kram från oss alla
Fia

http://www.fianathome.blogspot.com

Barbro

14 augusti 2011 19:14

ÅH, tack för att ni kom och visst hade vi det mysigt och vad snällt alla bebbarna lekte med varandra. Kram till er alla.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Barbro - 10 september 2011 18:34

     Det var verkligen några alldeles fantastiska dagar på Böda  och som vanligt hade vi det väldigt mysigt. På torsdagskvällen bjöd Lena på svenska kräftor med tillbehör, jag lovar dom var såå goda så. Sen gör det väl inte saken sämre att jag f...

Av Barbro - 10 september 2011 14:32

  Här kommer lite bilder från Kantbergarnas höstläger och fotograf är en vän till Birgitta med namn Bengt. Tusen tack för dom fina bilderna och den här gången kunde jag med gott samvete lämna kvar kameran i bilen.   Birgitta och Zammie - ful...

Av Barbro - 22 augusti 2011 10:25

    I torsdags så var det dags för en liten återträff med Pia och Ester, Fia och Inga-Lill, Håkan och Lilli samt jag med mamma Vilda och syrran Vinnah alias lilla fisen eller lilla dampen om husse får bestämma  . Lite senare dök även Lena med ...

Av Barbro - 19 augusti 2011 14:11

  En av mina favoritutställningar är Ronneby SKK inte bara för att det brukar flyta på bra utan det är också en otroligt vacker plats.   Men vi ska inte gå händelserna i förväg. Det bestämdes redan på mitt läger i Kosta att vi skulle försöka s...

Av Barbro - 16 augusti 2011 10:22

  Sommar är alldeles fantastiskt men den går såå himla fort så man hinner inte med i svängarna. Vill så gärna visa er andra som har sina nissar härifrån vad som händer och sker för jag vet att ni vill veta. Här kommer lite kort och lite uppdater...

Ovido - Quiz & Flashcards